Western Australia

Det är enkelt att resa med barn!

Western Australia

Perth

Perth är ett utav våra favoritställen i Australien, det är inte så stort för att ändå vara en ”stor stad” och det känns alltid vänligt och trevligt där. Det ligger väldigt nära havet om man vill ha sol och bad på stranden. CBD är inte så stort och är enkelt att gå runt i om man vill gå i affärer, restauranger eller på en pub. Det är nära till Swan River om man vill gå dit och strosa och se Bell Tower. Den enorma parken Kings Park and Botanic Garden är en jättebra park att vara i. Där finns lekplatser för barn och stora gräsmattor som man kan springa runt på. Man kan ha en picnic eller välja att äta på restaurang där. Det finns massor av olika växter, underbara träd och vackra vyer över Swan River och skyskraporna i CBD.

Om man vill se lite mer runt omkring Perth kan man göra en utflykt till Fremantle. Om man inte har bil går det alldeles utmärkt att ta tåget dit ifrån CBD. Fremantle är en förort till Perth precis vid havet. Där kan man besöka Fremantle Market och om man går till hamnen finns det massor av restauranger att äta på. Jag rekommenderar Little Creatures som är ett ölbryggeri. Dom har en restaurang i bryggeriet och när vi var där hade dem underbart goda musslor. Ölen är också väldigt god! Första gången vi var i Fremantle kändes det som att restaurangdelen på Little Creatures var ganska nyöppnat. När vi var där några år senare hade det blivit ett väldigt populärt ställe så det kan nog vara mycket folk där vissa tider på dagen och speciellt helgen.

Om man vill ha en stranddag är Cottlesloe Beach en härlig strand men kanske inte den bästa om man har små barn eftersom det kan vara lite vågigt där.  Ett annat ställe som vi tyckte var bra med små barn är Hillarys Marina Beach som är en liten strand i förorten Sorrento. Stranden skyddas av Hillarys Boat Harbour så vattnet är väldigt lugnt och sen finns det även en lekplats för barnen på stranden. I Hillarys Boat Harbour finns Breakwater som är ett stort trädäck byggt över vattnet. Där är massor av affärer, restauranger, caféer och barer. Det är ett jättetrevligt ställe att äta middag på eller bara ta en kopp kaffe.

Ett till tips om du är i Perth är att ta en tur med båt till Rottnest Island, vi har inte varit dit själva men det ska vara en väldigt trevlig dagstur!

Broome

Broome är en liten stad i Kimberley regionen på västkusten i Australien. Det är en gammal pärlfiskar by och det här ett ställe där man kan hitta en hel del affärer med äkta pärlsmycken. När vi var i Broome hade vi inte några barn med oss men det går alldeles utmärkt att åka dit med barn. Vi bodde på Cable Beach Resort & Spa, det var ett mycket bra hotell vare sig du åker dit som ett par eller familj med barn. Dom har ett jättebra poolområde för familjer och sen finns det även en saltvattenpool endast för vuxna. Det finns lekplats och minigolf. Om man vill röra på sig finns där både ett gym och tennisbanor. Sunset Bar & Grill har en magnifik vy över Cable Beach och Indiska oceanen där man kan se solnedgången och kamelkaravanen som går över stranden.

I Broome tycker jag att man även bör göra ett besök på Matso’s Broome Brewery där man kan dricka deras underbara mangoöl. Den är fantastiskt god, särskilt om det är varmt ute (vilket det alltid är i Broome), den smakar öl och mango men är precis lagom söt och läskande.

Det finns flera bra kinesiska restauranger i Broome och sen tyckte vi att det var riktigt god kebab på den egyptiska restaurangen Land of Pharaos. Om man vill gå på bio när man är där kan man försöka pricka in en föreställning på Sun Pictures som ska ha världens äldsta utomhus bio.