Bath och Cornwall

Det är enkelt att resa med barn!

Bath och Cornwall

Om man åker till Bath från London åker man förbi Stonhenge som kan vara roligt att se. Man ser stenarna väldigt bra ifrån vägen men det går även att parkera en bit bort och ta en busstur dit för att se dom på närmare håll. Vägen till Bath är när man börjar nämra sig Bath väldigt mysig, fin och lantlig men dom kör fort där. Det är stora gröna häckar längs vägen och ganska smalt.

Bath

Bath var en jättetrevlig stad tyckte vi som är ganska liten och mysig. Vi bodde på Premier Inn där och det funkade bra för oss. Hotellet hade bra frukost och låg centralt och bra. Man kunde parkera bredvid hotellet när man lastade ur bilen och checkade in och sen måste man flytta den till något parkeringsgarage en liten bit bort. Vi gick runt i hela innerstan och var till The Roman Baths vilket barnen tyckte var intressant att se. Dom gick runt med hörlurar och lyssnade lite och hade en liten frågesport som dom fick där dom skulle hitta olika saker och ringa in.

Det finns mycket små caféer och restauranger där man kan ta med sig mat ifrån och sitta ute i någon park och äta. Vi köpte med oss en del och satte oss och åt i närheten av Botanical Garden. Det är en jättestor park där och man kan se The Royal Crescent och i Victoria Park som går ihop med de andra parkerna finns en stor lekpark för barnen. I Bath när man går på de små torgen med stora träd sitter en hel del konstnärer och målar, det är fint att se. Pulteney Bridge är vacker och det är fin utsikt där över floden Bristol Avon.

Cornwall

Det tog ganska lång tid att ta sig från Bath till Cornwall och Cornwall är ganska stort. Vi stannade i Newquay för lite lunch på en restaurang precis vid vattnet. Det är vacker utsikt där över hamnen och stranden. Sen åkte vi vidare till St Ives där vi bodde en bit utanför på The Countryman Hotel. Det var ett litet och trevligt ställe och ägaren arbetade även som Elvis Presley kopia och åkte runt och sjöng i USA på vintern 🙂 St Ives ligger precis vid vattnet, man måste parkera en bit upp i stan och sen får man gå ner till själva strandpromenaden där de flesta restauranger finns.

När vi var i Cornwall gjorde vi besök till St Michaels Mount Castle. Vi gick inte in i själva slottet men vi gick ut till ön där det ligger. Man kan gå ut dit när det är ebb men när vattnet kommer måste man ta båten.

Sen åkte vi till Land’s End där den engelska kusten slutar och störtar ner i Atlanten. Det var vackert att gå runt där och har man tur kan man se både valar, sälar och späckhuggare.

Vi gjorde även en utflykt till Lost Gardens of Heligan vilket var jättevackert att gå runt i. Det finns massor av vackra trädgårdar i Cornwall och små mysiga byar. Det är väldigt fint att bara åka runt där på landsvägarna också bland de höga, gröna häckarna, vackert!