London

Det är enkelt att resa med barn!

Resa till London med barn

London är en stad som har allt vilket gör det rätt enkelt att vara där med barn. Om man är i centrala delerna av London kan man i princip gå överallt. Sådana saker som eventuellt kan vara lite jobbigt med små barn i vagn är att vissa av tunnelbane stationerna inte alltid har rulltrappa eller hiss. Men är man två och kan bära vagnen går ju även det att lösa.

När man landar i London med flygplanet är det enkelt att ta sig in till London både ifrån Heathrow och Gatwick. Från Heathrow kan man ta tunnelbana eller Heathrow Express beroende på vart i London man ska åka. Från Gatwick går det tåg och det går rätt så snabbt. Vi har bott på flera hotell i centrala London och eftersom vi är en familj på fem personer har vi valt hotellkedjan Premier Inn där man kan boka familjerum. Sen har vi även bekanta som vi bott hos en bit utanför centrala London.

Parker

Jag skulle kunna räkna upp massor av saker att göra i London och jag ska försöka få med en hel del tänkte jag. För små barn är alla de fina parkerna helt underbart om vädret är vackert. I centrala London finns t ex St James Park om man vill se fåglar och Green Park som det mest är gräsmattor och vägar i. Hyde Park är en väldigt stor park med gräsmattor, en sjö, lekplatser lite här och där. En bra lekplats i Hyde Park är Diana Memorial Playground sen är det ofta evenemang av olika slag i Hyde Park som kan vara roligt. Regents Park har också en del lekplatser och det är en väldigt vacker park att gå och titta på fina blomrabatter i.

Och om man orkar ta sig till Primrose Hill är det stora gräsmattor och väldigt fin utsikt över London uppe på kullen! Sen är ju Kew Gardens underbart att gå omkring i men det ligger en bit ut med tåg. Det är mysigt i Kew och Kew Gardens kan man gå i en hel dag och om man vill. Det går även båt dit ifrån Embankment eller till Embankment från Kew Gardens. Det är väldigt trevligt att ta båten om det är vackert väder.

Shopping

Om vi vill shoppa brukar vi passa på att göra det på förmiddagen med våra barn eftersom dom oftast är på bäst humör då och piggast. Om man håller sig runt Oxford Street finns det även bra barnaffärer att gå in i så att dom också tycker att det är roligt. Disney Store på Oxford Street är bra, Hamleys på Regent Street är enorm med en massa våningar av leksaker. Både vi och barnen brukar gilla att gå in i bokaffärer och Waterstones som ligger Piccadilly Street är en trevlig bokhandel med en stor avdelning för barn. Sen har ju även fler av varuhusen barnavdelningar.

Museum

Det finns massor av museér av olika slag i London. Vi har besökt Natural History Museum flera gånger. Mycket pga deras fina dinosaurieutställning. Bredvid Natural History Museum ligger Science Museum som också är ett väldigt bra museum men kanske passar lite äldre barn. British Museum är kul att gå runt i och Tate Modern som är ett konstmuseum kan vara värt att göra ett besök på. Till Tate Modern kan man ta Millennium Bridge som är en gångbro över Themsen. Det brukar alltid vara något roligt konstverk utanför museét och Shakespeare’s Globe ligger bredvid om man vill se den. Om man åker upp med hissen till caféet på Tate Modern har man en väldig utsikt över Themsen och staden.

Andra sevärdheter

Buckingham Palace brukar man se väldigt bra ifrån St James Park och några månader per år äreyt det öppet för besök. Vi var inne i Buckingham Palace med bebis i sele och ett barn på nästan 3 år, det var lite jobbigt och vi gick med hjärtat i halsgropen. Det är mycket fina och dyra saker där och en 3-åring är inte alls pålitlig så jag skulle nog rekommender ett sådant besök när barnen är över 5 år. I närheten av Buckingham Palace ligger också Westminster och Big Ben.

Towern har vi fortfarande inte besökt med barn men har tänkt att göra snart. Där emot har vi gått utanför och tittat på borgen och gått över Tower Bridge som är en imponerande bro.

Emirates Air Line Cabel Car kan man åka om man vill ha utsikt och åka linbana över Themsen. Linbanan går från Greenwich till Royal Docks. Det är verkligen en fin utsikt och man är högt upp, våra barn tyckte nog att det var lite läskigt men häftigt! Om man ändå tagit sig till Greenwich kan man gå runt där en stund. Det är mysigt och fint i Greenwich där finns ett observartorie, Cutty Sark, Nollmeridianen och Greenwich Market.

Madame Tussauds Vaxkabinett är det många som tycker är roligt att besöka. Sen är det ju många områden i London som är värda ett besök bara för att dom är mysiga att gå runt i som Camden, Notting Hill, Chelsea och området vid Temple. Är man intresserad av tempelriddarna kan man gå runt där och titta i Temple Church och Middel Temple. Covent Garden är också ett trevligt ställe att gå runt och titta i affärer vid. Det finns mycket restauranger där och många affärer runt omkring. En bit i från Covent Garden ligger Leicester Square, China Town och Trafalgar Square.

Ett teater besök eller en musikal på någon utav teatrarna runt Piccadilly Circus är också en  väldigt rolig sak att göra med äldre barn.

Det finns helt enkelt hur mycket som helst att se och göra i London!

Restauranger

Det finns hur mycket restauranger som helst i London och jag tänker inte gå igenom alla dom här. Här delar jag med mig av ställen och restauranger som varit bra och enkelt att gå till med barn. I London är barn inte välkomna på alla restauranger, speciellt inte små barn och det är inte alltid det finns barnstolar heller. Om man är i området runt Oxford Street är St Christopher’s Place ett bra ställe att gå till med barn. Det finns många olika restauranger att välja på och det är rätt lugnt och fridfullt där. Restaurangkedjor som vi tycker är bra för mindre barn är Wagamama, Pret a Manger, Pizza Express och Carluccio’s. Både Pizza Express och Carluccio’s har barnmeny, ritsaker och god mat. Om man vill ha en lite annorlunda restaurang och lite dyrare är Sketch bra men där kan man behöva boka bord i förväg. Afternoon tea kan vara trevligt att gå på med lite äldre barn och det kan också behöva bokas i förväg. Restaurangen på Natural Science Museum hade när vi åt där väldigt bra mat för att vara en ”museum restaurang”. Är man sugen på indisk mat finns det massvis av indiska restauranger runt Brick Lane vid Liverpool Street. Notting Hill är också ett trevligt ställe att gå runt i med många bra restauranger.

Utanför London

Några utav sakerna man kan göra lite utanför London är att åka och bada i Brighton. Det hinner man lätt på en dag om man tar tåget på morgonen, det tar inte mer än en timme. Hampsted Heath är jättefint att åka till. Om man vill se mer slott rekommenderar jag ett besök till Windsor. Windsor är en jättemysig by och slotttet är vackert att gå runt i och titta. Oxford kan man också åka till över dagen. Har man bil är Surrey Hills väldigt vackert att åka runt i. Sen om man gillar Harry Potter kan man åka till Harry Potter Studio i Watford. Vi har inte varit dit än men ska absolut åka någon gång i framtiden!