Costa Blanca

Det är enkelt att resa med barn!

Costa Blanca

Torrevieja

Costa Blanca kusten är jättebra för sol och bad. Om man åker dit på sommaren är det behagligt varmt i vattnet,runt 25 grader. Vi har varit mycket i Torrevieja. Där finns mycket stränder i själva stan som La Mata (kan ha rätt höga vågor), Playa de Los Locos, Playa Del Cura. Om man åker en liten bit utanför är t ex Playa Punta Prima en jättefin strand. Det största problemet med stränderna i Torrevieja i juli, augusti är att dom är fullproppade med människor. Tyvärr kan det kännas lite bökigt med små barn, vi lägger oss gärna nära vattnet så att barnen kan leka och vi kan se dom. I Torrevieja blir problemet rätt ofta att några trycker ner solstolar och parasoll precis emellan där man ligger även fast det knappt finns plats för det vilket resulterar i att du inte längre ser dina barn som leker. Ett annat minus om man är där med barn är lekplatserna, dom flesta vi har hittat är verkligen i dåligt skick.

Torrevieja är väldigt varmt på sommaren och har en tryckande värme dygnet runt. Det blir väldigt varmt inne också vilket gör att det blir lite jobbigt att sova.

Restauranger finns det gott om längs strandpromenaden in till stan. Vi tycker om pizzan på 222 som ligger precis vid Playa de Los Locos. Restaurangen El Muelle nära piren har också bra pasta, kött, pizza och fisk. Eftersom vi brukar bo i lägenhet i Torrevieja försöker vi även göra en del mat hemma vilket har passat jättebra med små barn. Strandpromenaden är även bra för motion. Vi tar ofta en snabb promenad på morgonen när det är som svalast.

Andra saker man kan göra

Annat man kan göra är att åka till shoppingcentret Zeniamar Centro Comercial där det finns massor av affärer att handla i och restauranger att äta på. Vi brukar alltid åka på en tur till Mar Menor eftersom det är så fint bad vid dom stränderna. Vi åker ofta ut på själva landremsan La Manga som är mitt ute i havet och så stannar vi vid någon strand där. Det brukar vara lugnt i vattnet och varmt, väldigt bra för barn.

Alicante är en fin stad att göra ett besök i. Man kan åka upp till Castell de la Santa Barbara där det är fint att gå runt och en vacker utsikt. Det är trevligt att gå runt i stan och nere vid vattnet också. En annan stad som kan vara värd ett besök är Cartagen. En trevlig stad att gå runt i och som ligger på lagom avstånd för en dagsutflykt.