Costa Del Sol

Det är enkelt att resa med barn!

Costa Del Sol

Min favorit är Costa Del Sol och där finns det jättemycket trevliga ställen att besöka. Nackdelen är att om man gillar varma bad är badvattnet inte alltid så varmt. Det beror väldigt mycket på strömmarna och Atlanten.

Malaga

Malaga är en väldigt trevlig stad och lagom stor. Den ligger precis vid vattnet och det finns en hel del stränder inne i stan. Det finns en härlig strandpromenad längs hamnen och mycket restauranger där också. Gamla stan är jättemysigt att vandra runt i och äta på restaurangerna där. Om man vill ha fin utsikt ska man gå upp till Alcazaba. Går man allra längst upp så kan vägen vara lite jobbig om man har problem med att gå. Vi har gått upp där med barnen och det gick bra. Det kan även vara lite halt på vägen ner. Om man inte vill gå och vill upp dit kan man åka upp också och det går hop on-hop off bussar dit. I Parque de Malaga och längs strandpromenaden finns en del lekplatser för barn.

Marbella och Estepona

Både Marbella och Estepona är fint och trevligt. Marbella är det lite dyrare och eventuellt lyxigare alternativet. Det är mysigt att gå runt i gamla stan i Marbella, sitta och ta en kaffe på Plaza de Naranja och gå och längs strandpromenaden. I Puerto Banús finns lyxiga butiker, restauranger och en massa lyxiga båtar.

Estepona är det ställe som ligger mig närmare hjärtat och passar troligtvis bättre att resa till om man har små barn. Gamla stan i Estepona är otroligt vacker med blomkrukor överallt längs gatorna. Det finns mycket små butiker och trevliga restauranger där och det är super mysigt att bara promenera runt och se sig om. Längs Playa de la Rada finns en väldigt lång strandpromenad där man kan promenera eller jogga. Man håller på och bygger ut strandpromenaden så att den ska gå hela vägen till Marbella. Playa de la Rada är en fin strand men det blir en del vågor där och är rätt djupt i vattnet snabbt.

Playa del Cristo är en väldigt barnvänlig strand. Det är en bukt som ligger rätt skyddat, det är långgrunt och fin sand, alltså perfekt för små barn. I hamnen som ligger nära Playa del Cristo finns en hel del restauranger. Att tänka på är att i stort sett alla restauranger i Costa Del Sol öppnar först vid19:00 på kvällen. Så har man små barn som är hungriga kan det vara bra med ett senare mellanmål för att dom ska orka vänta på middag.

I Estepona finns det väldigt mycket trevliga lekparker för barn. Det är en stor lekpark vid strandpromenaden och flera parker längre in i stan. Det finns ett Orchideum om man vill se vackra orkidéer. En bit ifrån Estepona stad ligger djurparken Selwo som är en fin och bra djurpark att gå runt i. Om det är dåligt väder finns en del lekland som Mundo Mania (dom har även en liten lekdel med vatten som sprutar om vädret är fint), Kidz Kingdom.

Sevilla

Vi har varit till Sevilla en gång och tyckte att det var himla bra. Sevilla ligger inte vid Costa Del Sol men i Andalusien och det är möjligt att åka dit när man är i Costa Del Sol. Vi var där vid påskhögtiderna och då var det mycket processioner som hölls vilket var intressant att se. Sevilla är trevligt att gå runt i och man kan gå längs floden Guadalquivir, göra ett besök i den stora katedralen och klocktornet La Giralda där om man vill. Vi åt tapas på Cerveceria Giralda och det var fantastiskt gott!

I stan finns en hel del parker som är fina att gå i med barn och det är coolt att se Plaza de España där dom filmat ifrån i Star Wars. En annan sak som kan vara roligt med barn om det är varmt ute är att gå på Isla Mágica som är ett stort vattenland.

Fler trevliga ställen att besöka

Andalusien är jättefint att åka runt i och det är en hel del berg och väldigt grönt. Ronda är helt klart värt att besöka, en jättecharmig stad och otroligt vacker!

Gibraltar är lite annorlunda och rätt så brittiskt byggt. Linbanan upp på Gibraltar klippan tycker jag var lite läskig men ändå värt att prova på. Det går annars att åka bil eller buss upp om man hellre vill det. Om man vill se bra när man är på Gibraltar klippan gäller det att åka dit när det är klart väder. Aporna var väldigt lugna och fridfulla när vi var där men jag har hört att dom kan vara lite bråkiga ibland. En annan sak som är bra att veta om man ska till Gibraltar är att komma ihåg att ta med passet, det är viktigt! Antingen kan man ställa bilen vid gränsen och gå in eller så kör man in och parkerar där i stan. Vi körde in och det var inga problem att hitta parkering då.

Sen finns det en hel del mysiga vita bergsbyar i bergen vid Estepona. Både Casares och Gaucin är fina byar att besöka. I Gaucin finns det till och med en Michelin restaurang. När man åker bil upp till dom byarna ser man ofta stora fåglar som antingen kan vara örnar och vissa delar av året kan det även vara Griffon gamar som kommer dit för att häcka i klipporna. En dag när vi åkte där såg vi säkert en 15-20 stora fåglar som flög, dom flög två och två. Eftersom det var så många är vi rätt säkra på att det var Griffon gamar eftersom man aldrig brukar se så mycket örnar på en gång.

Spanien-Casares

Ställena Duquesa och Sabinillas som ligger längs havet är också små mysiga ställen att besöka om man vill åka på utflykt. I Hipica Park som ligger vid Sotogrande kan barn rida, testa klättervägg, skjuta pilbåge mm. Mot Malaga ligger Torremolinos, Fuengirola, Benalmádena och Mijas om man vill besöka dom ställena. Ifrån Torremolinos går det en linbana upp till bergen. I Benalmádena ligger ett fint fjärilshus och Colomares Monument som kan vara trevliga ställen att åka till.

Det finns självklart massor av andra ställen att besöka och saker att göra men jag har försökt fått med en hel del bra idéer och förslag 🙂