Weekendtips i regnigt London

Det är enkelt att resa med barn!

Vad gör man i London med barn om det regnar en hel helg? Det här är något som kan ske under stora delar av året, speciellt på hösten i just London så då gäller det att hitta på lite inomhus aktiviteter.

Gå på museum! I London kryllar det av museum för alla smaker och de flesta är gratis om du inte ska besöka någon special utställning. När det är gratis och vissa utav museerna ligger nära varandra kan man gå en kort stund på varje om man vill och hinna med att se mycket olika saker.

Natural History Museum är ett bra museum för dom som gillar djur. De har en jättebra dinosauriedel och just nu en cool utställning av månen som uppskattas av alla barn!

London-Måne på Natural history museum-

Science Museum som ligger precis bredvid är
kanske mest populärt för lite större barn eftersom det är lite mer avancerade
saker som visas. Det finns dock en lekavdelning för de minsta där dom kan bygga
saker, rita mönster, dansa mm Det finns också en ”lekdel” för de större barnen
som man kan betala lite extra för att besöka.

Andra museum som kan vara värda besök är British Museum (som har mumier), Tate Modern (för de konstintresserade), Imperial War museum (för de krigsintresserade)

Besök roliga affärer som barnen också tycker är skoj! Hamley’s på Regent Street med 6 våningar av leksaker, upptåg och spex av de som arbetar där är helt klart något som barnen gillar. Dom har ett bra utbud av leksaker men det är rätt dyrt. Barnen tycker att det är kul att bara gå runt och se på allt medans vi vuxna är helt slut där efter ca 15 minuter J

Disney Store är en annan leksaksaffär som
ligger på Oxford Street.  Här är det inte
lika intensivt och lite mer myskänsla och för oss vuxna kanske nostalgi att gå
runt och se på alla figurer, prinsessor mm

Waterfront är en härlig bokhandel precis vid Piccadilly Circus. Det finns en bra barnavdelning där man kan gå runt en stund och titta på alla böcker.

Restauranger med barn i London kanske inte alltid är så lätt men det finns många olika kedjor som är bra och trevliga både för vuxna och barn. Carluccio’s som är en italiensk restaurang kedja är perfekt för barnfamiljer! Dom har en väldigt prisvärd meny för barnen för endast 6:95£ som inkluderar dryck, förrätt, varmrätt och efterrätt. För oss vuxna finns goda pastarätter att välja på.

En annan mysig sak att göra med lite större barn är att dricka afternoon tea. Det  blir som en hel liten måltid om man har både snittar, scones och andra bakverk till! Tänk på att om man vill gå på de lite kändare ställena behöver man ofta boka bord i förväg.

Boende i London kan vara dyrt och svårt att hitta. Vi bokar i princip alltid nu för tiden Premier Inn som har stora rymliga familjerum och en mängd olika hotell att välja på för ett rätt hyfsat pris. Om man flyger till Gatwick är det perfekt att bo på hotellet vid Blackfriars, det tar ca 5 minuter att gå dit från tåget och läget är så pass bra så om du vill kan du gå runt i princip hela centrala London. Men Premier Inn har som sagt hotell över hela staden så det är bara att välja det man känner mest för. Det brukar alltid finnas förmånliga ”meal deals” här som innebär att om en vuxen äter det (inkluderar varmrätt, förrätt eller efterrätt samt dryck) ingår sedan frukosten i priset. Kostar runt 27£. Barn äter alltid frukost gratis.

Det går alltså att ha en härlig och trevlig helg i London även med
regn! Och blir det inget regn finns mängder att trevliga parker och marknader
man kan gå runt och njuta av!