Om

Det är enkelt att resa med barn!

Jag har alltid älskat att resa, uppleva saker och se nya platser i världen. Min man känner samma sak så vi har rest så mycket vi kunnat. Därför ville vi inte sluta med en av de saker vi verkligen tycker om att göra när vi fick barn. Vilket har resulterat i en hel del resor med barnen. På den här sidan tänkte jag dela med mig av våra resor, hur vi tänkt och vad som varit bra/mindre bra. Det finns även en del tips på hur man kan hantera att resa med barn på flyget, saker som kan vara bra att ta med sig och en del andra tips och råd. Jag har använt mig av våra egna resefoton vilket var hemskt roligt och lockade både till att skriva och resa mer.

Varje gång vi har en resa planerad börjar vi leta information om platsen. Vad som finns att göra där, vad vi vill göra och andra bra saker att veta. Vi försöker alltid utgå ifrån vad vi vill göra och se när vi åker någonstans. Sen försöker vi anpassa det med saker barnen gillar och vad som förhoppningsvis kommer att fungera med dem.

De första gångerna vi var ute och reste med ett barn var vi lite oroliga över en hel del saker. Men genom åren som gått och tre barn senare har vi kommit fram till att det går att resa till de flesta ställen med barn. Det bästa är att ta det lugnt och hoppas på att allt kommer att gå bra. Det blir lite bökigt ibland och det kanske inte går att göra exakt som man tänkt sig men för det mesta går det bra bara man är lite flexibel. Man får försöka vara ok med att det även kommer bli bråk och gråt till och från på semestern, det beror ju faktiskt oftast på trötthet. För det mesta har alla i huvudsak roligt på semestern bara (speciellt med små barn) man förösker att ta pauser och vila lite då och då.

Jag hoppas att det jag skriver kan vara till hjälp med idéer och inspiration för att resa med barn 🙂