New York

Det är enkelt att resa med barn!

New York

New York är en fantastisk stad och det finns så mycket energi där. Vi har varit där två gånger den ena med barnen efter Hawaii och den andra själva. Vi har resonerat som så att när man är i New York och ska bo på hotell ska man välja ett hotell i en skyskrapa och ha ett rum högt upp för att uppleva just att bo högt upp i en skyskrapa på Manhattan. Vårt hotell vi bodde på med barnen var Millennium Broadway Time Square och där hade i rum på 21:sta våningen så vi hade en bra utsikt och rummet var bra. Hotellet ligger väldigt bra, precis bredvid Time Square. Frukost valde vi att äta på Pret A Manger som vi ansåg ha ett bra sortiment att välja på för frukost och väldigt gott kaffe till hyfsat pris. De flesta av dagarna i New York köpte vi lunch i food trucks och åt i t ex Central Park, vi hade så fint väder så det var härligt att kunna sitta ute och äta på det viset. Det blev inte heller här några middagar ute, vi köpte pizza som vi åt på hotellet eftersom barnen inte hade någon ork kvar till att gå ut och äta middag efter en lång dag i New York.

När vi var i där ensamma utan barn var vi ute och åt middag på många olika ställen och i princip alla var väldigt bra. Vi testade Planet Hollywood och det är en trevlig restaurang speciellt för barn, speciellt lite äldre barn som hunnit se lite filmer. Vi åt också lunch i China Town där vi testade Peking anka (det är pannkakor som man fyller med anka, gurka och en sås) vilket var ganska gott och kul att ha provat .en gång. Café Sabarsky, en österrikisk restaurang på Upper East hade fantastiskt god lunch. Sen är det ju i princip omöjligt att få en dålig pizza slice i New York så det är ju alltid ett alternativ om man är hungrig 🙂

Vi gick väldigt mycket i New York, ner till södra Manhattan för att se Statue of Liberty och 9/11 Memorial och upp till Central Park. Central Park är jättebra för barn, det är mycket lekparker, när det är varmt ute finns det många ställen där barn kan springa i vatten, statyn av Alice in Wonderland är skoj för barnen också. Vi gick också genom High Line Park som är en park byggd på en gammal järnväg 9 meter över marken så när man går med barn behöver man inte oroa sig över att det ska komma bilar körande någonstans. Det var en trevlig park att gå i. Jag och vårt äldsta barn åkte upp på Top of the Rock Observation Deck för att titta på utsikten från våning 69 och 70. Det är en otrolig utsikt där uppe och jag tycker att om man jämför med Empire State Building har man nog en bättre utsikt ifrån Top of the Rock och det är mycket mer utrymme där. Empire State Building är väldigt trångt och mycket folk men har såklart väldigt bra utsikt också och det är kul att ha varit där åtminstone en gång.

Andra saker man kan göra med barn i New York som vi gjorde när vi var där själva är att besöka Madame Tussaud, The Metropolitan Museum of Art (och en hel del andra museer), gå över Brooklyn Bridge för att se Brooklyn och Manhattans sky line, ta en båttur på Hudson floden, gå och se en musikal (så himla bra och roligt!), äta cupcakes från Magnolia Bakery (finns på flera ställen i New York t ex Bleecker Street och Rockefeller) och såklart shoppa! Vi har alltid tyckt om att gå mycket när man kommer till storstäder och New York är en perfekt stad att gå i. Vi tog inte tunnelbanan en enda gång när vi var där och det fungerade väldigt bra med barnen. Vi hade en vagn och en bärsele.

Man kan göra så mycket roligt och intressant i New York med barn men vi kände att det vi gjorde den här gången var nog med tanke på åldern och dem var verkligen supertrötta varje eftermiddag när vi kom tillbaks till hotellet. Det är så mycket intryck i New York med alla människor på gatorna, trafiken, ljuden och stora byggnader så för ett litet barn är antagligen helt utmattande efter ett par timmar. Våra barn verkade hur som helst tycka det vi gjorde var roligt och dem hade det bra!