Resa med barn

Det är enkelt att resa med barn!

Nyttiga tips

Här har jag skrivit ihop lite saker som kan vara bra att veta, tänka på när man ska ut och resa med barn.

Före resan

Innan man ska ut på en resa kan det vara en bra idé att förbereda barnen på resan genom att läsa böcker och se på filmer om destinationen. Det finns en hel del böcker även för barn om olika storstäder, titta på film och läsa böcker om djur i Afrika om man ska på safari mm. Man kan också titta på en jordglob eller i en kartbok berätta om resmålet och sen fråga barnen om vad dom tycker ska bli spännande, roligt att göra när ni kommer dit.

Inför packningen låter vi alltid våra barn få bestämma några saker dom vill ta med sig. Sen är det alltid bra att ta med lite böcker, någon film, surfplatta, pyssel, beroende på barnens ålder kan det vara bra att ha med lite leksaker som dom kan ha och leka med på hotellrummet/lägenheten/huset man ska bo i. Något man absolut inte får glömma till dom små barnen är ju såklart favorit gosedjuret som dom inte kan vara utan! Några saker som är bra att ha med sig för riktigt små barn är en bärsele, en bra resvagn som är rätt lätt och enkel att fälla ihop och sätta ihop, sack’n seat som är en matstol i tyg som man trär på en vanlig stol är verkligen jättebra att ha i länder där det inte alltid är så lätt att få tag på en barnstol på restaurangerna. Sack’n seat förvaras i en liten påse och tar knappt någon plats alls i bagaget.

Något jag har kommit fram till efter att vi har rest en hel del är att jag och min man alltid tänker att det vore skönt att bo på hotell men med små barn är det inte alltid det bästa. Bor du på hotell måste du alltid gå till någon restaurang för att äta frukost, lunch och middag och det är dom inte alltid upplagda för speciellt inte om man är i en storstad. Det kan vara skönt att ha möjligheten att laga mat och äta frukost hemma i lugn och ro eftersom det ofta kan bli stressigt att hitta bra restauranger när barnen blir hungriga och vill ha mat direkt. Våra barn tycker att det är roligt att gå ut och äta ibland men för det mesta stannar dom nog helst hemma där man bor och äter där för att även kunna spela brädspel, se på TV eller bara leka. Speciellt efter en hel dags turistande någonstans.

På flyget

När du flyger med små barn är ett tips att alltid ta med några extra kläder för barnen (och kanske även för dig själv om du har rum för det i handbagaget). Våtservetter är ett måste för alla möjliga olika anledningar, vanliga servetter och till dom allra minsta kan det vara en bra idé att ha med ett litet skötbord i tyg av något slag. Litet skötbord i tyg har vi haft ihopvikt under många år med barn under 2 år just för att kunna lägga i flygplanet där skötbordet är stenhårt men också för att kunna ha med om man behöver byta blöja utomhus eller på någon restaurang där dom inte alltid har skötbord ens en gån.

Maten på flygplanet är ju inte alltid den bästa och brukar tyvärr många gånger vara rätt bortkastad att köpa speciellt till barnen. Vi har haft med gröt, välling och fruktklämmisar till våra barn när dom varit väldigt små. Det kan vara bra att ha med en liten plastskål eller nåt om man har med gröt så att man få lite varmt vatten till gröten där i av flygvärdinnorna. När barnen blivit lite äldre har vi ett flertal gånger tagit med lunchbox till dom med t ex pasta, köttbullar och ärtor som dom kan äta när dom är hungriga. Annat man kan ha med är frukt, kex, energibarer, mackor, russin och torkad frukt. Det är alltid bra att ha med lite saker att äta det funkar både när barnen är hungriga och uttråkade. Andra saker som kan vara bra att ta med är plastsked, plastmugg av något slag och nappflaska om man behöver det.

Saker man kan ta med för att roa barnen på flygplanet är surfplatta med spel och filmer, papper, kritor, pennor, suddgummi, pennvässare. Annat vi har haft med som funkat är böcker, lego, plus-plus (våra barn har alltid med en påse plus-plus som dom bygger med). Sen brukar vi alltid ha med något litet spel som man kan spela på planet som UNO eller Yatzy och det kan hela familjen ha roligt och spela.

Inga kommentarer

Lägg till din kommentar